maanantai 24. elokuuta 2015

Oreo-jäätelö



No niin, nyt tulee vihjailemani Oreo-jäätelöpostaus. Kun taannoisella K-marketin reissullani en löytänyt uutta Aino-jäätelöä (suolainen kinuski), meinasin ostaa sitä mennessäni ruokaostoksille Prismaan. Köpelösti kävi taas, sillä sieltäkään ei uutuutta löytynyt. Kahmaisin kuitenkin mukaani jotain muuta maistettavaa, vaikkei tämä niin uusi taida enää ollakaan? Kuitenkin keväällä käsittääkseni tullut kauppoihin. Oreot ovat erityisesti amerikkalaisten suosima keksimerkki, kuten Suomessa Domino-keksit.


Oreo jäätelö koostuu vaniljanmakuisesta jäätelöstä ja vaniljatäytteisistä kaakaokeksin paloista (12%). Olitteko tarkkana? Vaniljanmakuisesta jäätelöstä... Vaikka tämä tuntuu pilkunviilaukselta, aidon vaniljan puuttuminen olisi tuonut jäätelöön paljon paremman maun kuin teennäiset aromit. Makeus oli kyllä kohdillaan, ainakaan enempää sokeria ei tämä jäätelö enää kaipaa. Olen kerran maistanut Oreo-keksejä laivalla ja tokihan ne olivat hyviä. Odotukset olivat siis korkealla jäätelön suhteen. Keksien maku oli kyllä mielestäni ihan hyvin tunnistettavissa, mutta niiden rakenne oli kärsinyt. Odotin rapeita ja herkullisia, reilunkokoisia paloja, kuten kannen kuvassa näkyy, mutta todellisuus oli toista. Palat olivat pieniä ja vetistyneitä. Toki sen ymmärtää, koska tottakai keksit imevät kosteutta jäätelöstä. Myös itse jäätelöpaketti sisälsi huijauksen, nimittäin pohja oli korkeammalla kuin rasian ulkomuodon perusteella olisi voinut arvata. Siitä on siis yritetty tehdä suuremman oloinen. Paketin mukaan siitä tulisi kahdeksan annosta, mutta mielestäni realistisempi arvio olisi kuusi annosta. Hintaa jäätelöllä oli 4,85e (noin 0,80e/annos).  

Makean jäätelön kylkeen sopivat raikkaat mustikat.

Jos joku muistaa vielä Domino-jäätelön (keksinmuotoinen jäätelö), se pesisi tämän mielestäni 6-0! Suosittelen kuitenkin Oreo-faneja maistamaan. Itse nautiskelen kyseisiä keksejä mieluiten alkuperäisessä muodossaan tai herkullisen Milka täytesuklaan seassa.

♦ ♦ ♦ ½
(3,5/5)

: Isa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti